Kérdése van? +36-70/332-0035

ÚJ

Noral 66667002 Öntöttvas lábas zománc bevonattal, 3,8 l, 24×12 cm

Professzionális öntöttvas lábas zománc bevonattal, 3,8 literes űrtartalommal.
Anyaga: öntöttvas, zománc és rozsdamentes acél
Alak: kerek
optimális hőelosztás és hőfelhalmozódás
Térfogat: 3,8 liter
két oldalsó fogantyú
Rozsdamentes acél fedél gombbal
zománc bevonat: piros színes külső

Raktáron
Részletek

A Noral márka a konyhai eszközök és kiegészítők piacán meghatározó szereplő, amely prémium minőségű termékeivel és elegáns formavilágával vált ismertté. A Noral célja, hogy a főzés és a sütés minden pillanatát élménnyé tegye, ahol a funkcionalitás és a stílus kéz a kézben jár.

A Noral termékeket Csehországban gyártják, nagy gondossággal és a legjobb alapanyagok felhasználásával. Az európai gyártás garanciát jelent a magas minőségre és a precíz kivitelezésre, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy megbízható és tartós eszközöket választanak.

A Noral edények széles választéka a hőelosztás szempontjából is kiemelkedő, így az ételek egyenletesen főnek és sülnek, miközben az elegáns, letisztult dizájn minden konyhába stílusosan illeszkedik.

A szabadtéri főzés szerelmeseinek a Noral grillkészletek és kiegészítők nyújtanak teljes körű megoldást, legyen szó klasszikus vagy modern grillezési technikákról. A Noral eszközökkel a grillezés igazi élmény, amely garantáltan ízletes fogásokat eredményez.

A Noral öntöttvas lábasai és serpenyői a prémium kategóriát képviselik. Az öntöttvas kiváló hőtartó képessége és egyenletes hőelosztása révén az ételek hosszú ideig melegek maradnak, miközben a főzés során megőrzik természetes ízüket és tápanyagaikat.

Összefoglalva, a Noral a minőséget, a funkcionalitást és a stílust ötvözi, hogy a főzés és a sütés ne csupán feladat, hanem szenvedély és élvezet legyen mindenki számára, aki szeret a konyhában alkotni. A csehországi gyártás és a márka által képviselt értékek garantálják, hogy a Noral termékek hosszú távon is megbízható társak lesznek a konyhában.

Minden főzőfelületen használható
Alak: kerek
optimális hőelosztás és hőfelhalmozódás
Térfogat: 3,8 liter
két oldalsó fogantyú
Rozsdamentes acél fedél gombbal
zománc bevonat: piros színes külső
Vastag, egyenletes aljkialakítás
Optimális hőeloszlás

A nagyobb méretű lábas ideális választás családi főzéshez, vendégváráshoz.
A zománc bevonat megkönnyíti a tisztítást és hosszú élettartamot biztosít.
Alkalmas lassú főzéshez és pároláshoz is.

Előnyök:

  • Kiváló hővezetés és hőtartás: Az öntöttvas egyenletesen osztja el a hőt, és hosszú ideig tartja azt.
  • Tartós: Az öntöttvas serpenyők hosszú élettartamúak.
  • Sokoldalú felhasználás: Különböző ételek, húsok elkészítéséhez
  • Kompakt méret: Ideális egyéni étkezésekhez vagy pikniükekhez.

Az öntöttvas serpenyő egyik kiváló tulajdonsága a hőtartó képessége, az elkészült étel íze zamatosabb és a zöldségfélék is ropogósabbak, vitamindúsabbak maradnak.
Sütés előtt zsiradékot vagy főzőolajat helyezzen a serpenyőbe, ez által az ételek nem tapadnak le és nem égnek oda.
Csúcsminőségű termék, amit egy napon gyerekeid vagy unokáid is megörökölnek.
Hobbiszakácsoknak szuper ajándék!
A kézzel készített gyártásnak köszönhetően minden darab teljesen egyedi. -20 ° C és +270 °C közötti hőmérsékletet bírnak.

Miért jó választás egy öntöttvas edény?

Azért, mert a legkülönfélébb típusú tűzhelyen használható, így hagyományos gáz, kerámia, vagy indukciós főzőlapon egyaránt jól működik.
Bár lassabban melegszik fel, mint a többi edény, ugyanakkor jóval egyenletesebben adja le, illetve tovább és jobban tartja a hőt.
Ez óriási előny és segítség például, ha egy remek steaket kívánunk készíteni.
Mielőtt sütni-főzni szeretnénk benne, hagyjunk elég időt a felmelegítésre, ez tűzhelyen akár 5-10 percet is igényelhet.
Ahhoz, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni, jó tudni, hogy az öntöttvas edény nem egyenletesen hevül fel.
Ha nyílt lángon melegítjük, mozgassuk folyamatosan, hogy ne csak középen, a láng felett melegedjen fel.
Egy-egy öntöttvas vagy natúr vasedény évekig, de akár évtizedekig is a konyhánk megbízható tartozéka lehet, ha kellő figyelmet fordítunk a használatára és karbantartására.

Hogyan használjuk az öntöttvas edényeket

Ahogyan a mindennapi életben, úgy a gasztronómia világában is divatok jönnek és mennek.
Az utóbbi években tanúja lehetünk az öntöttvas edények és serpenyők nagy visszatérésének.
És ahogyan ez lenni szokott, most sem fedezték fel a spanyolviaszt, csupán annyi történt, hogy egy a régmúltban már jól bevált konyhai technológia visszatéréséről, újra felfedezéséről van szó.
Az öntöttvas konyhai eszközeink némileg eltérő használatot és karbantartást igényelnek, mint a már jól megszokott „modern” serpenyőink, edényeink, fazekaink.
Van néhány olyan ökölszabály, aminek mellőzése esetén elkerül minket a siker és az egyébként nagy értéket képviselő öntöttvas lábosaink a sufni eldugott sarkában találhatják magukat, legvégül pedig lomtalanításon szabadulunk meg tőlük.
Öntöttvas edényünk, serpenyőnk egy egész életre szóló darab lehet a konyhában, de tény, hogy több figyelmet kell szentelnünk neki, mint a jól megszokott eszközeinknek.
Következzen néhány hasznos tanács, ha azt szeretnénk, hogy vasserpenyőnk sokáig rendelkezésre álljon.

Az öntöttvas edények beavatása
Használatba vétel előtt be kell avatnunk a serpenyőt.
Bár sokan esküsznek arra, hogy öntöttvas edényt víz nem érhet, első alkalommal mindenképpen tegyünk kivételt.
A serpenyőt meleg vízzel és mosószerrel alaposan mossuk el, majd töröljük szárazra.
A külső és belső részeknek ugyanannyi figyelmet szentelve.
A vasserpenyők hajlamosak az oxidálódásra, amely ellen a beavatás jelenti a védelmet.
Ez a folyamat azt jelenti, hogy a vasfelület pórusait a rávitt és rámelegített-rászárított olajréteggel lezárjuk.
Ennek eredményeként elszeparáljuk a levegőtől és a víztől, így a rozsdásodástól.
Emellett van egy másik hatása is: a hő, a fém és a levegő oxidálásra késztetik az olajsav láncait, így kötésre ösztönzik őket, azaz polimerizálják, így egy kemény, sűrű és száraz réteg jön létre, pont ahogyan a fafelületek esetében az olajozás után.
A serpenyő esetében a telítetlen zsírok ehhez különösen alkalmasok, mint a szója-, vagy a kukoricaolaj.
Gyakorlatilag egyszerre védjük meg a serpenyőt a rozsdától, és hozunk létre egy sima felületet.
A konkrét módszerre több iskola létezik.
Van, aki teletölti olajjal a serpenyőt és úgy hevíti fel füstölési pontig, majd kiönti az olajat és eltörölgeti a serpenyőt.
Más felhevíti a serpenyőt üresen, és ezután keni be vékonyan olajjal, majd hagyja kihűlni.
Esetleg ezeket a lépéseket többször is megismétli.

Öntöttvas edények mindennapi használata
Röviden azt mondhatjuk, hogy azzal ápoljuk a legjobban öntöttvas konyhai eszközeinket ha minél gyakrabban használjuk azokat.
Az öntöttvas serpenyő ugyanis azon kevés konyhai eszköz egyike, amelyik az idő múlásával csak egyre jobb lesz.
Éppen ezért fontos, hogy folyamatosan edzésben tartsuk.
A legjobb, ha főzés után mindjárt elmossuk vízzel.
Elég kikefélni, de tarthatunk külön szivacsot is erre a célra, ami nem mosószeres.
Ha a benne főtt étel ráragadna, akkor csak öntsük fel vízzel tegyük fel főni, és akkor könnyedén lekapargathatjuk.
A rászáradt ételt durva sóval, vagy a belesült ízeket részben eltávolító szódabikarbónával is ledörzsölhetjük.
Mosás után pedig tegyük vissza a tűzhelyre melegedni, így hamar megszárad.
Főzéskor figyeljünk arra is, hogy a felvitt réteget a savas közeg erősen támadja, így az ilyen elemeket kerüljük.
Egyébként, ha ez a réteg elvész, akkor sincs tragédia, újra lehet indítani a beavatást.
Sokaknak azért megy el a kedvük az öntöttvas serpenyőtől, mert hidegen próbálják meg használni.
A vasserpenyő előnyei azonban akkor domborodnak ki igazán, ha használat előtt felmelegítjük.
Legyünk türelmesek, ez a folyamat a tűzhelyen akár 5-10 percig is eltarthat.

Hogyan és mire használjuk az öntöttvas edényeket
Igaz, hogy lassabban melegszik fel, azonban sokkal jobban tartja a hőt, mint más serpenyők.
Ez pedig létfontosságú, ha hirtelen, magas hőfokon akarunk elkészíteni valamit, mint például egy kívül ropogós, belül puha és szaftos steaket.
Miért jó választás egy öntöttvas edény?
Az öntöttvas hővezető képessége kifejezetten rossz, de éppen ebben rejlik az előnye is, ugyanis ebből adódóan sokkal egyenletesebben adja le a hőt.
Ez a gyakorlatban azt jeleni, hogy a benne készített ételek, sokkal nehezebben égnek le, mint a hagyományos lábosainkban, serpenyőinkben.
Másik előnye pedig a nagy tömeg jelenti, ugyanis az öntöttvas serpenyő sokkal nehezebben hűl vissza (jobban tartja a hőt) , ezért kivallóan alkalmas nagy húsdarabok (pl. steakek) sütésére, körbepirítására.
Az öntöttvas eszközök harmadik előnye pedig az időtállóság, ugyanis megfelelő karbantartás mellett generációkat szolgálhat ki.
Szintén nagy előnye, hogy az öntöttvas serpenyő nem csak a felszínnel érintkező ételt hevíti fel, hanem minden irányba sugározza a hőt, jóval a felszín fölött is.
Ha öntöttvas serpenyőnket rendesen karban tartjuk, nem fog beleragadni az étel, de ami a tapadásmentességet illeti, a teflonnal nem veheti fel a versenyt.
Nem árt óvatosnak lennünk, ha a vasserpenyőnkben savas – elsősorban paradicsomos, ecetes vagy boros – ételeket készítenénk.
Bár egyes vélemények szerint a kiégetéssel létrejött védőréteget nem olyan könnyű elpusztítanunk, mégis ajánlatosabb, ha az efféle ételekhez más edényt használunk.

Hogyan használjuk az öntöttvas edényeket - hogyan ápoljuk
Tagadhatatlan, hogy az öntöttvas edények több törődést igényelnek, mint más konyhai eszközök.
Van néhány lépés, amit minden használat után érdemes elvégeznünk – garantáltan meghálálják a gondoskodást.
Arról már volt szó, hogy az öntöttvas nem bírja jól a vizet.
Ez azonban ne gátoljon meg minket abban, hogy minden használat után gyorsan, forró vízzel elmossuk.
A lényeg, hogy a tisztítás és az újbóli kiégetés között lehetőleg minél kevesebb idő teljen el.
Az öntöttvas edényünket semmiképpen ne hagyjuk a mosogatóban ázni.
Ha vízzel kerül kapcsolatba, azonnal töröljük cseppmentesen szárazra.
A legbiztosabb, ha sütőben vagy tűzhelyen felhevítjük, hogy minden nedvesség elpárologjon róla.
Ha ezzel megvagyunk, újból kenjük be olajjal, és hevítsük füstölésig.
A maradék olajat papír törlőkendővel töröljük le, és hagyjuk kihűlni.
Összegzésképpen elmondható, ha a fenti egyszerű szabályokat betartjuk, öntöttvas eszközünk meghálálja a törődést és remek társunk lesz a konyhai sütések, főzések során.

Végezetül két tipp az öntöttvas edények, eszközök használatához.
Az öntöttvas kacsasütő kivallóan alkalmas kenyérsütésre is, ugyanis ez az eszköz, a fentebb részletezett előnyös tulajdonságok miatt, tökéletesen adja vissza azt az eredményt, amit egy hagyományos fatüzelésű kemencében érnénk el otthon sütött kenyereinknél.
Mindössze arra figyeljünk, hogy az öntöttvas edényünket a hideg sütőbe tegyük és hagyjuk, hogy a sütővel együtt érje el a kívánt hőfokot.
Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az öntöttvas kacsasütőnk megreped a hirtelen nagy hőhatás következtében.
Egy nagyobb méretű steak elkészítésénél remek segítség lehet egy öntöttvas serpenyő.
A steak sütés alapvetően két, jól elkülöníthető fázisból áll.
Az első a kéreg létrehozása a húsdarabon.
Ehhez egyrészt hírtelen nagy hőhatásra van szükségünk (remekül használható egy gázzsámoly, mert a normál konyhai sütőkkel nem minden esetben lehet elérni a kívánt hatásfokot), másrészt szükséges az is, hogy a gyakran egy kg-ot is meghaladó steakünk ne hűtse vissza a serpenyőnket, mert akkor búcsút mondhatunk az áhított kéregnek, a húsdarabunk párolódni fog.
Az öntöttvas serpenyők tömegüknél fogva ezen a téren verhetetlenek, ugyanis hihetetlenül jól képesek tartani a hőt.
A második fázisban a steakünket – a kívánt állagtól függően – néhány percre a sütőbe rakjuk.
Nagyban megkönnyíti ezt a folyamatot, ha öntöttvas serpenyőt használunk, mert azt egyből tehetjük a sütőbe a steak szeletek felesleges mozgatása nélkül.

Tárolás
Az öntöttvas edények tárolására a hűvös, szellős, száraz helyek alkalmasak.
Ügyeljünk arra, hogy ne tartsuk meleg, párás helyen a vas serpenyőnket, mert ilyen körülmények között könnyen elindulhat a rozsdaképződés.
Tárolásnál semmiképpen ne tegyük egymásra az edényeket, hiszen a súlyuk miatt az egyik kárt tehet a másik felületében.

Adatok
EAN:
8595022051939
Márka:
Noral
Garancia:
2 év
Cikkszám:
66667002
Tömeg:
5,4 kg/db
Hasonló termékek