Kérdése van? +36-70/332-0035

ÚJ

Pyrex PY-1130-GY serpenyő indukciós, 24 cm

Pyrex 24 cm serpenyő
Bevonat: Titanium
Anyaga: Alumínium

Részletek

Pyrex 24 cm serpenyő
Használható: Minden tűzhelyen

  • Elektromos
  • Gáz
  • Halogén
  • Indukció
  • Konvekciós sütő
  • Grill
  • Üvegkerámia
Szín: Fekete
Fedél: Fedél nélkül
Bevonat: Titanium
Anyaga: Alumínium
Forma: Kerek
Szélesség: 24 cm
Magasság: 5 cm
Mélység: 34 cm

 

A használatra vonatkozó általános ajánlások

• Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)
• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.
• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.
• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.
• Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.
• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.
• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.
• A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el.
• A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.

Miért deformálódhat gondola alakúvá a serpenyő?

A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.

Betehetem a serpenyőimet a mikrohullámú sütőbe?

A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.

Milyen eszközöket használjak?

Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat.
A termékvonaltól függően a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.
A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket.

Hasznos magas hőmérsékleten készíteni az ételt tapadásmentes főzőedényeimben?

Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot.

Olaj nélkül is készíthetek benne ételt?

A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra.

Miért színeződik el a serpenyő a használat után?

• A túlmelegedés miatt barna vagy kék foltok jelenhetnek meg.
• Ha az ételmaradékot nem távolítják el, újramelegítéskor az edény elszíneződhet.
• A víz esetleges nagy vasmennyisége miatt az edény rozsdásnak tűnhet.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy az ételek főzés közben odaragadjanak?

Tapadásmentes serpenyő:
Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.

Kerámia bevonatos serpenyő:
A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.
A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.

Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.
SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket.

Miért lép fel kékes elszíneződés az első használat után?

Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.

A rozsdamentes acélból készült fogantyúk felforrósodnak?

A vastag rozsdamentes acélból készült fogantyúk nagyon lassan vezetik a hőt. Az oldalsó fogantyúk azonban gyorsabban felforrósodhatnak a hosszú fogantyúkhoz képest, mivel közelebb vannak a serpenyő testéhez. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a terület, amelyen főz, nem nagyobb a serpenyő méreténél. A hőforrás felett eltöltött idő és a hőmérséklet-beállítás is meghatározza, hogy a fogantyúkat mennyi ideig lehet megfogni. A fedelekhez rögzített, rozsdamentes acélból készült fogantyúk gyorsabban felmelegednek, mint az oldalsó fogantyúk. Ha sütőben használja, egész biztosan minden fogantyú felforrósodik. A forró fogantyúkhoz javasoljuk az edényfogó kesztyű használatát, hogy ne égesse meg a kezét.

A só károsítja az edényeimet?

Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét.

Miért látható a rozsdamentes acélból készült serpenyő belsejében egy fehér réteg, és hogyan távolíthatom el?

Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.

Miért vannak karcolások és/vagy lepattogzások a rozsdamentes acélból készült edényeken már néhány használat után is?

A rozsdamentes acélból készült edényeken karcolások keletkezhetnek, különösen akkor, ha fémeszközöket használ. A karcolások azonban nem befolyásolják a főzőedények teljesítményét. Azt javasoljuk, hogy a főzéshez fa- vagy műanyagedényeket használjon. Javasoljuk, hogy ne használjon krumplinyomót közvetlenül a főzőedényben. Csak forrás után adjon hozzá sót a vízhez. Amikor a sószemcsék hideg állapotban az acélra kerülnek, a hő hatására megolvadnak, és károsítják az acélt. Javasoljuk továbbá, hogy legalább havonta egyszer tisztítsa meg őket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel, így az edények ragyogóan fényesek maradhatnak.

Hogyan tisztítható meg egy serpenyő vagy egy edény?

Tapadásmentes serpenyő:
Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.
A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.
A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.

Adatok
EAN:
6941849618831
Márka:
Pyrex
Garancia:
3 év
Cikkszám:
PY-1130-GY
Tömeg:
733 g/db
Hasonló termékek