Kérdése van? +36-70/332-0035

Tefal B8180455 Delicious serpenyő, 24 cm


  • Átmérő: 24 cm

  • Anyag: rozsdamentes acél

  • Külső réteg / felületkezelés: TITANIUM 2X tapadásmentes felület

  • Mosogatógépben elmosható: Igen

Részletek
Minden otthoni szakács és séf egyértelmű célja, hogy olyan serpenyő legyen a konyhájában, amelyet könnyű használni, egyszerű tisztítani, hosszú élettartamú és mindenekelőtt ízletes étel készíthető benne. A Tefal Delicious B8180455 speciális aljjal rendelkezik az egyenletes hőeloszlás érdekében, középen pedig Thermo-Signal hőmérséklet-jelzővel, amely jelzi, ha a serpenyő elég forró. A főzés utáni tisztítás gyerekjáték lesz, mivel a Tefal Delicious B8180455 serpenyőt bátran beteheted a mosogatógépbe. A serpenyőt úgy tervezték, hogy az étellel együtt betehesd a sütőbe, és ott akár 175 °C-os hőmérsékleten is süthesd.
  • Tapadásmentes felület titániumtartalommal a kiváló teljesítmény és biztonság érdekében
  • A hőmérsékletjelző Thermo-Signal színt vált, amikor a serpenyő eléri az ideális hőmérsékletet
  • Kényelmes fogantyú ergonomikus kialakítással
  • Erős alj az egyenletes hőeloszlásért
  • Nem tartalmaz PFOA-t, ólmot vagy kadmiumot
  • Minden főzőlappal teljesen kompatibilis
  • A serpenyő mosogatógépben mosható
THERMO-SIGNAL™
Ha a Thermo-Signal® pirosra vált, biztos lehetsz benne, hogy az edény elérte a főzéshez szükséges ideális hőmérsékletet. Kényeztesd magad tökéletes állagú, színű, illatú és kiváló ízű ételekkel.
TAPADÁSMENTES TITANIUM FELÜLET
Rendkívül tartós és ellenálló tapadásmentes felület a jelentősen megerősített rétegnek és a titánrészecskékkel megerősített fedőrétegnek köszönhetően.
100%-ban biztonságos tapadásmentes felület
0% PFOA, 0% ólom, 0% kadmium* *A termékek ellenőrzésénél szigorúbb feltételeket alkalmazunk a jelenlegi jogszabályok által előírt feltételeknél.
Nem tartalmaz ólmot és nem tartalmaz kadmiumot (Pb és Cd nélkül), ami azt jelenti, hogy a termék felületén nincs hozzáadott ólom és kadmium.
Alacsony szintű aktív anyag kibocsátás - csupán 0,005 mg/kg.
Hőeloszlást biztosító edényalj
Az aljnak köszönhetően a Tefal B8180455 Delicious serpenyő gyors és optimális hővezetést biztosít a tökéletes ételek elkészítéséhez.
Ergonómikus fogantyú.
Ergonómikus fogantyú.  A nagyobb kényelem és komfort érdekében
Kompatibiltás a tűzhelyekkel: minden típusú tűzhellyel kompatibilis, kivéve az indukciósat
Kompatibilis minden fajtájú (gázos, elektromos, kerámialapos. indukciós). 
Franciaországban gyártva
A termék tervezése és gyártása Franciaországban történt a kézművesi és szakmai ismeretek teljes mértékű felhasználásával. 
Tefal: Világelső a konyhai edények terén*
A Tefal szorgalmasan dolgozik azért, hogy tökéletes főzési eredményeket garantáljon Önnek, amikor belép a konyhába - egy további jó ok arra, hogy a Tefalt válassza! *A forrás: Euromonitor International Limited, edice Home and Garden 2019 (Ház és kert), a márka kiskereskedelmi értéke, 2018-as adatok

Sütőben is használhatom az tapadásmentes edényeit?

Kizárólag az Ingenio termékcsalád serpenyői, szószos serpenyői vagy szeletsütői használhatók sütőben, a levehető fogantyúnak köszönhetően. (Győzödjön meg róla, hogy levette a fogantyút!) A főzőedényeket tilos mikrohullámú vagy légkeveréses sütőben használni.

Thermo-Spot®: Milyen hőmérsékletre kell felmelegíteni a serpenyőt, hogy a hőindikátor színe megváltozzon?

Serpenyő esetében: 140° C és 195° C között
Palacsintasütő esetében: 165° C és 240° C között
Ez az olajban sütés, illetve a körbesütés optimális hőmérséklete. E tartományokban ideális hőmérsékleten, egészségesen készítse el az ételeket.

A használatra vonatkozó általános ajánlások

• Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)
• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.
• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.
• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.
• Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.
• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.
• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.
• A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el.
• A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.

Miért deformálódhat gondola alakúvá a serpenyő?

A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.

Betehetem a serpenyőimet a mikrohullámú sütőbe?

A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.

Milyen eszközöket használjak?

Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat.
A termékvonaltól függően a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.
A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket.

Hasznos magas hőmérsékleten készíteni az ételt tapadásmentes főzőedényeimben?

Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot.

Olaj nélkül is készíthetek benne ételt?

A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra.

Miért színeződik el a serpenyő a használat után?

• A túlmelegedés miatt barna vagy kék foltok jelenhetnek meg.
• Ha az ételmaradékot nem távolítják el, újramelegítéskor az edény elszíneződhet.
• A víz esetleges nagy vasmennyisége miatt az edény rozsdásnak tűnhet.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy az ételek főzés közben odaragadjanak?

Tapadásmentes serpenyő:
Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.

Kerámia bevonatos serpenyő:
A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.
A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.

Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.
SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket.

Miért lép fel kékes elszíneződés az első használat után?

Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.

A rozsdamentes acélból készült fogantyúk felforrósodnak?

A vastag rozsdamentes acélból készült fogantyúk nagyon lassan vezetik a hőt. Az oldalsó fogantyúk azonban gyorsabban felforrósodhatnak a hosszú fogantyúkhoz képest, mivel közelebb vannak a serpenyő testéhez. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a terület, amelyen főz, nem nagyobb a serpenyő méreténél. A hőforrás felett eltöltött idő és a hőmérséklet-beállítás is meghatározza, hogy a fogantyúkat mennyi ideig lehet megfogni. A fedelekhez rögzített, rozsdamentes acélból készült fogantyúk gyorsabban felmelegednek, mint az oldalsó fogantyúk. Ha sütőben használja, egész biztosan minden fogantyú felforrósodik. A forró fogantyúkhoz javasoljuk az edényfogó kesztyű használatát, hogy ne égesse meg a kezét.

A só károsítja az edényeimet?

Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét.

Miért látható a rozsdamentes acélból készült serpenyő belsejében egy fehér réteg, és hogyan távolíthatom el?

Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.

Miért vannak karcolások és/vagy lepattogzások a rozsdamentes acélból készült edényeken már néhány használat után is?

A rozsdamentes acélból készült edényeken karcolások keletkezhetnek, különösen akkor, ha fémeszközöket használ. A karcolások azonban nem befolyásolják a főzőedények teljesítményét. Azt javasoljuk, hogy a főzéshez fa- vagy műanyagedényeket használjon. Javasoljuk, hogy ne használjon krumplinyomót közvetlenül a főzőedényben. Csak forrás után adjon hozzá sót a vízhez. Amikor a sószemcsék hideg állapotban az acélra kerülnek, a hő hatására megolvadnak, és károsítják az acélt. Javasoljuk továbbá, hogy legalább havonta egyszer tisztítsa meg őket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel, így az edények ragyogóan fényesek maradhatnak.

Hogyan tisztítható meg egy serpenyő vagy egy edény?

Tapadásmentes serpenyő:
Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.
A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.
A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.

Kerámia bevonatos serpenyő:
Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.
Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.
Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.

Kemény anodizált felületű serpenyő:
A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.
Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.
Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.
Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.
A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.

Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
A napi tisztításhoz elegendő meleg szappanos vizet használni. Javasoljuk, hogy minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, mivel a benne maradt ételmaradék miatt a serpenyő elszíneződhet és ragadóssá válhat.
Az odaragadt ételek, illetve a túl magas hőmérséklet miatti elszíneződések és foltok eltávolításához azt javasoljuk, hogy a terméket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel tisztítsa meg. Ez a belső, valamint a külső felületekre is vonatkozik.
Ha magas a víz vastartalma, előfordulhat, hogy rozsdás elszíneződés lép fel. Ezt rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel távolíthatja el.

Mosogatógépben mosható?

Egyes részek alkatrészek moshatóak mosogatógépben, bizonyos alkatrészek nem.

Mosogatógép-kompatibilitás:

Edény/serpenyő: A termék élettartamának meghosszabbítása érdekében csak kézi mosogatást ajánlunk. Mosogatógép használata esetén lehetőleg kímélő mosogatószereket, például folyékony, gél vagy por állagú szert használjon, ne tablettát vagy kapszulát. Egyes alkatrészek a maró hatású mosogatószerek használata következtében megkophatnak és elszíneződhetnek. Garanciánk nem terjed ki az ilyen típusú kopásra.

Speciális kezelést igénylő alkatrészek (például fából készült vagy Ingenio típusú levehető fogantyúk): NEM, csak kézi mosogatás ajánlott, nem érdes felületű szivaccsal.

Fedő (kivéve a mágneses típusok gombját): IGEN.

Mágneses típusú levehető fedőgombok: NEM, rozsdásodáshoz vezethet.

Tárolófedél tömítéssel: NEM, deformációhoz vezethet.

A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében csak kézi mosogatást ajánlunk nem érdes felületű szivaccsal. Mosogatógép használata esetén lehetőleg kímélő mosogatószereket, például folyékony vagy gél állagú szert használjon.

Hogyan lehet eltávolítani az odaégett ételt a rozsdamentes acélból készült edényről?

Ha odaégett ételt szeretne eltávolítani a rozsdamentes acélból készült edényekről, tegyen hideg vizet az edénybe, majd forralja fel a vizet. Öblítés előtt hagyja kihűlni a vizet. A tisztítás befejezéséhez használjon minőségi tisztítószert. Acélgyapot, acélkefe vagy karcos tisztítószer használata a polírozott felületen nem ajánlott.

Úgy tűnik, hogy egy kicsit kilazult a serpenyőm nyele. Mit tegyek?

A nyelek és a fogantyúk idővel kilazulhatnak a rögzítés folyamatos felmelegedése és kihűlése miatt. Ha ez történik, húzza meg egy megfelelő csavarhúzóval, de ne húzza túl szorosra.

A serpenyőm tapadásmentes bevonata elkezdett tapadni. Miért?

1. Lehetséges, hogy étel rakódott le/maradt hátra a serpenyőben, ami azért történhetett, mert korábban leégetett valamilyen ételt a serpenyőben. Normális esetben a tisztításhoz elég vízzel és mosogatószerrel megtölteni a serpenyőt, és így hagyni éjszakára. Ezután készítsen pasztát szódabikarbónából és vízből, és dörzsölje át vele finoman a serpenyőt egy nem karcoló szivaccsal (tapadásmentes dörzsszivaccsal). Ezután kondicionálja újra a tapadásmentes bevonatot úgy, hogy konyhai papírtörlő segítségével áttörli a felületet némi főzőolajjal. 2. Lehetséges, hogy túlhevítette a serpenyőt, és emiatt megsérült és elszíneződött a tapadásmentes bevonat. Ha rendszeresen túlhevíti a serpenyőt, meggyengül a tapadásmentes bevonat. A serpenyők piros hőmérsékletjelző Thermo-Spotja jelzi, hogy mikor érte el a serpenyő a tökéletes ételkészítési hőmérsékletet. Amikor a pont élénkpirosra vált, mérsékelje a hőt a hőmérséklet fenntartására. Ne melegítse tovább a serpenyőt magas hőmérsékleten, mert ez a serpenyő és a tapadásmentes felszín túlhevülését okozza. 3. Ha mosogatógépben tisztítja, minden egyes használat után újítsa meg a tapadásmentes belső felületet főzőolajjal, hogy megakadályozza a tapadásmentes bevonat kiszáradását, és biztosítsa a legjobb tapadásmentes teljesítményt.

A serpenyőm alja nem egyenes és a serpenyő billeg. Miért?

1. Túl magas hőmérsékleten vagy rossz hőforráson használta a serpenyőt, ami az aljának deformálódását eredményezte. 2. Fontos az is, hogy soha ne öntsön hideg vizet a forró serpenyőbe, illetve a forró edényeket soha ne mártsa hideg vízbe. A hirtelen hőmérsékletváltozás a fém deformálódását okozhatja, amitől egyenetlenné válik az alja.

A serpenyőm nem áll stabilan a főzőlapon. Miért?

A serpenyőket gondos odafigyeléssel helyezze a gáz főzőlapokra, mivel a főzőrács lábainak száma eltérő lehet, és főleg a kis serpenyők esetében szükség lehet arra az edénytartóra, amelyet a főzőlapgyártók többsége mellékel a termékéhez, de ami külön is kapható.

Eldeformálódott a fazék/serpenyő pereme.

Amennyiben az alumínium fazék vagy serpenyő külső részét nagy erőhatás éri, például leejtik vagy megüti valami, a fazék/serpenyő eldeformálódhat. (Az ételkészítésnél használt hőtől nem deformálódik el a fazék/serpenyő.)

Helyreállítható egy serpenyő összekarcolódott tapadásmentes bevonata?

Nem, a tapadásmentes bevonatot a gyártás során kell felvinni.

Idővel lekopik a tapadásmentes bevonat?

Normális háztartási használat esetén a tapadásmentes bevonat nagyon ritkán kopik le. A megfelelő használat és karbantartás segít abban, hogy a jó teljesítmény hosszú ideig megmaradjon. Az esetek többségében a tapadásmentes bevonat a túlhevítés, az összekarcolás és/vagy a mosogatás közbeni súrolás miatt használódik el.

Milyen típusú serpenyőket használhatok indukciós főzőlapon?

Leggyorsabban a mágnesteszt végrehajtásával ellenőrizheti, hogy a serpenyői használhatók-e indukciós főzőlapon. Nagyon egyszerű: ha a mágnes rátapad a serpenyő aljára, használható a kereskedelemben használható indukciós főzőlapokon.

Mekkora a tapadásmentes bevonat élettartama?

Nehéz megadni, hány év az élettartama, mert ez a használati körülményektől és a használat gyakoriságától függ. Az élettartam növeléséhez óvja a szükségtelenül magas hőmérséklettől, és ne melegítse fel úgy, hogy nincs benne víz. Közepes vagy alacsony hő is elég. Emellett ne tároljon benne hosszú ideig főtt ételt (egy napig vagy tovább).

 

Adatok
EAN:
3168430358430
Márka:
Tefal
Garancia:
2 év
Serpenyő méret:
20 cm
Cikkszám:
B8180455
Tömeg:
300 g/db
Hasonló termékek