Ízletes és biztonságos főzés
A 6 literes Tefal Secure 5 gyorsfőzőt a biztonságos főzésre tervezték.
Egyedülálló biztonsági rendszere lehetővé teszi, hogy csak arra összpontosítson, ami a legfontosabb a konyhában – a főzés örömére! Tűzhelyekhez igazított kukta:
- gáz
- kerámiai
- elektromos
- indukció
Mosogatógépben mosható
Szín: ezüst-narancs
Űrtartalom: 6L
Minőség évek óta 10 év garancia
A legjobb minőségű rozsdamentes acélra 10 év garancia vonatkozik (csak a fazékra vonatkozik).
2 étkezési mód Zöldség vagy hús és hal?
Használja a rendelkezésre álló két főzési mód egyikét, és készítsen egészséges és ízletes ételeket, miközben megőrzi az összes tápanyagot.
Extrém biztonság 5 elemes biztonsági rendszer
Biztonságos nyitás és zárás, nyomásjelző, biztonsági szelep és fedéltömítés egy kiterjedt védelmi rendszer, amelyre mindig számíthat. Sebesség
Akár 2x gyorsabb főzési idő* *a hagyományos TEFAL edényben való főzési időhöz képest.
Táplálkozási értékek
Akár 80%-ban megtartja a C-vitamint* *Neo Secure edényben, összehasonlítva a brokkoli hagyományos TEFAL edényben való főzésével.
Jellemzők.
- Intenzív fokozat (117°C, húshoz és halhoz) és kényes fokozat (112°C, zöldségekhez, rizshez és burgonyához)
- 2 nyomásszint
- Ellenőrzött gőzkibocsátás
- Űrtartalom 6l
- Gőzkosár mellékelve
- 5 biztonsági rendszerrel
- Minden főzőlaphoz alkalmas, beleértve az indukciós főzőlapot is
- Méret: 45,1 x 29,1 x 25,4 cm (h x sz x h)
Mikor nyithatom ki a kuktát főzés után?
A kuktát akkor lehet kinyitni, amikor lehűlt, és lecsökkent a belső nyomás (amikor teljesen lement a zároló jelzőtű vagy a nyomásjelző – modelltől függően).
Párolásra is alkalmas a kuktám?
A kuktájában párolhat is. A párolás különösen alkalmas például zöldségek készítésére, mert megőrzi a vitaminokat és tápanyagokat.
- Ne használjon 750 ml-nél több vizet (6 pohár).
- Használja a párolókosarat; rakja az állványra vagy függessze fel a serpenyő szegecseire (modelltől függően), és ügyeljen arra, hogy az étel ne lógjon bele a vízbe.
Tárolhatok ételt a kuktámban?
Főzés előtt és után ne tároljon ételt a kuktában. Az elkészített ételeket a hűtőben, zárt edényben tárolja.
Az étel nyers marad vagy túlfő – miért?
Ellenőrizze:
• a főzési időt,
• azt, hogy a hőforrás elég magas fokozatra van-e kapcsolva azután, hogy a kukta elérte a működési nyomást,
• a nyomásszabályozó szelep megfelelő behelyezését,
• a folyadék mennyiségét.
Hogyan igazítsam a receptjeimet a kukta használatához?
A kuktában akár háromszor gyorsabban is elkészülhet az étel a hagyományos fazekakhoz képest. Kezdésként készítse el a kuktához kapott szakácskönyvben/használati útmutatóban szereplő ételeket. Ha már tisztában van az alapelvekkel, más receptekre is alkalmazhatja őket. Fontos, hogy legalább 250 ml (2 pohár) folyadékot használjon.
Hogyan engedjem ki a gőzt a főzés befejezése után?
Erre két módszer van:
Lassú kiengedés: fokozatosan fordítsa párolás pozícióba a programválasztót. Ezt a megoldást raguk, zöldségek, valamint hús- és halételek esetén válassza.
Gyors kiengedés: rakja hideg folyó víz alá a kuktát úgy, hogy a víz a fedél fém részére folyjon. Ezt a megoldást válssza nagy nedvességtartalmú ételek, például a levesek, a rizs, a tészta, a tejpudingok, a tojásos sodók, a sütemények és a különféle desszertek, valamint a nagy folyadéktartalmú és rizst vagy tésztát tartalmazó receptek esetén, hogy ne fröccsenjen ki a folyadék a gőzzel együtt akkor, amikor kinyitja a nyomásszabályozó szelepet.
Amikor a nyomásjelző lent van, a kuktában már nincs nyomás.
Mennyi folyadék szükséges a kukta használatához?
Minimum 250 ml folyadékot használjon.
A kukta nem ér el nyomást, vagy sípoló hangot ad.
Az első 5 percben a nyomás hiánya normális, amíg a kukta felmelegszik.
Ha az első 5-10 perc után még mindig nem érte el nyomást, akkor kérjük, ellenőrizze:
• a tűz vagy a hőforrás be van gyújtva és maximális értékre van állítva.
• a fedél megfelelően le van zárva.
• a tömítés megfelelően van elhelyezve, és nem piszkos és nincs elgörbülve.
• elegendő víz legyen az edényben: minimum 250ml (2 pohár).
• a nyomáskapcsoló megfelelően van beállítva (modelltől függően).
• a reteszelésjelző vagy a nyomásjelző nincs eltorlaszolva (modelltől függően).
Minden esetben olvassa el a kukta kézikönyvét.
Milyen főzőfelületen használhatom a kuktámat?
Használjon megfelelő főzőfelületet. A főzőfelületek megfelelőségéről a használati útmutatóból tájékozódhat. Az exkluzív hőelosztó alappal rendelkező modelljeink kiemelkedően jól működnek minden típusú főzőfelületen, ideértve az indukciós lapokat is. Mindig a kukta alapjának átmérőjével megegyező vagy annál kisebb átmérőjű főzőlapot használjon.
Gőz és/vagy étel távozik a nyomásszabályozó-szelepen, a zárásjelzőn vagy a biztonsági berendezésen át.
- A kukta túlságosan tele van.
• Túl magas a hőmérséklet.
• Nem megfelelő karbantartás miatt blokkolva van a nyomásszabályozó, a zárást jelző tű vagy a biztonsági berendezés, és ez megakadályozza a normális működést.
A kuktára szorult a fedő.
A kukta kinyitása előtt győződjön meg arról, hogy az összes gőzt kiengedte, és lent van a zárást jelző tű. Ha biztos abban, hogy az összes gőz távozott, rázza meg a terméket, és ellenőrizze, hogy lemegy-e a zárást jelző tű vagy a nyomásjelző (modelltől függően). Ha nem megy le, folyasson hideg vizet a kuktára, és próbálja meg újra kinyitni.
Mire használhatom még a kuktámat?
A kukta óriásserpenyőként vagy fazékként is használható. Erre a célra külön üvegfedő vásárolható a kuktához.Az űrlap teteje
Milyen ételt készíthetek a kuktában?
A kuktában gyakorlatilag bármilyen étel készíthető: Főzhet levest, húst, halat és zöldségeket, de finom desszerteket is készíthet. A receptötletekért lapozza fel a kukta szakácskönyvét vagy keresse fel a weboldalt.
Mit tegyek, ha aktiválódik az egyik biztonsági rendszer?
- Kapcsolja ki a hőforrást.
• Hagyja kihűlni a kuktát.
• A kukta kinyitása után ellenőrizze, hogy minden gőz eltávozott, és a zárásjelző a helyén van (modelltől függően).
• Ellenőrizzen és tisztítson meg minden működő alkatrészt, illetve ellenőrizze a tömítés állapotát.
Ha a probléma továbbra is fennáll, vigye be a kuktát (az összes alkatrészével együtt) egy ajánlott szervizközpontba.
Milyen ételek felelnek meg a szabályozó szelep 1. és 2. beállításának?
A kukták többségénél az 1. beállítás a zöldségekhez hasonló ételekhez, a 2. beállítás pedig a húsokhoz és a fagyasztott ételekhez tartozik.
Mikortól számoljam a recept főzési idejét?
A főzés akkor kezdődik, amikor a nyomásszabályozó-szelep lehetővé teszi a gőz folyamatos kiengedését, ami rendszeres sziszegő hanggal jár. Ennél a pontnál kapcsolja alacsonyabb fokozatra a hőforrást, és számolja ki a receptben feltüntetett főzési időt. A Nutricook esetében második csengetés figyelmeztet a hő csökkentésére a főzést befejező gyengébb gőzhöz.
Növeljem az elkészítési időt, ha nagyobb mennyiségű hozzávalót használok?
A nyomás felépülése hosszabb időt fog igénybe venni, de a főzési idő nem változik (miután aktiválódik a szelep).
Használnom kell a kosarat?
A kosár használata pároláshoz kötelező. Forralásnál nem kötelező.
Az elkészítéshez mennyi vizet, illetve folyadékot öntsek a kuktába?
A közvetlenül az edényben történő főzéshez mindig adagoljon legalább 2 pohár folyadékot a kuktába (25 cl vagy 8,8 UK folyékony uncia).
Pároláshoz öntsön 75 cl (26 UK folyékony uncia) vizet az edény aljára.
Maximális töltési mennyiség: maximum az edény 2/3 magasságáig töltse fel az edényt.
Figyelem: ha folyadék nélkül melegítette a kuktát, ellenőriztesse jóváhagyott szervizközpontban.
Tipp bizonyos élelmiszerek biztonságos főzéséhez
Nagy húsdarabok és bőrfelülettel rendelkező ételek (egész kolbász, nyelv, baromfi stb.) főzése esetén javasoljuk, hogy késsel vagy villával vágja be őket a főzés előtt. Ezek a főzés során az esetleges forrásban lévő folyadékok miatt és fröccsenést okozhatnak.
Karbantartás és tisztítás
Mi a legjobb módja a kuktám tisztításának?
10 éves használat után feltétlenül ellenőriztesse a kuktát egy hivatalos szervizben.
AZ EDÉNY ELMOSOGATÁSA:
• Minden használat után mosogassa el az edényt, a kosarat és a tömítést vízzel és mosogatószerrel. Ne használjon fehérítőt vagy klórtartalmú termékeket.
A FEDŐ ELMOSOGATÁSA (*a kuktának megfelelően):
• Mosogassa el külön a fedőt és a tömítést szivaccsal és mosogatószerrel.
• Szárítsa meg és helyezze vissza a tömítést a fedőbe.
• Figyelem: Soha ne tegye az időzítőt víz alá, ha van ilyen.
A FEDŐ ÉS A MODUL ELMOSOGATÁSA* (* a kuktának megfelelően):
• Minden használat után javasolt levenni a vezérlő modult, hogy megmossa.
• Fordítsa meg a fedőt, és egy érmével csavarja le a modul rögzítőanyáját.
• Mosogassa el a modult és a fedőt szivaccsal és mosószerrel.
• Figyelem: soha ne tegye az időzítőt víz alá.
• Helyezze vissza a modult a fedőre, ellenőrizze, hogy a helyzetkapcsoló állása egyezik-e az „kukta felnyitása” ábrával, és hogy a csapszegek a fedélhez vannak-e nyomva. Fordítsa meg az egységet, és húzza meg az anyát.
MOSOGATÓGÉP:
Típustól függően a mosogatógépbe helyezhető alkatrészek száma eltérő lehet.
Bizonyos modellek esetében csak az edény mosható mosogatógépben.
Más modellek esetében csak modul nélkül mosható mosogatógépben az edény és a fedő.
A ClipsoMinut 'Duo modellnél egyik alkatrész sem mosható mosogatógépben.
Megjegyzés: A tömítés, időzítő vagy modul nem mosható mosogatógépben.
A BIZTONSÁGI ESZKÖZÖK ELLENŐRZÉSE:
1) Cserélhető modullal rendelkező termék esetén:
Amikor megtisztítja a modult, ellenőrizze, hogy a biztonsági eszközök nincsenek-e eltömítve.
• Gőzkieresztő: ellenőrizze, hogy a kivezetés nincs-e eltömítve. Ha igen, tegye folyó víz alá.
• Ellenőrizze, hogy a működtető szelep mozgatható-e a „zöldség” ábra kiválasztásával és megnyomásával.
• Biztonsági szelep: erősen nyomja meg egy vattapálcával a cső középső részén, amelynek mozgatható.
• Tömítés: minden főzési művelet után tisztítsa meg a tömítést és nyílását szivaccsal és mosogatószerrel. Helyezze vissza jól a nyílásba.
2) Egyéb termékek esetében:
• Működtető szelep: vegye le a szelepet, tisztítsa meg csapvíz alatt.
• Gőzkieresztő: szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy a cső nincs-e elzárva. Ha igen, tegye folyó víz alá.
• Biztonsági szelep: Enyhén nyomja meg a szelepet, amelynek mozognia kell.
• Tömítés: minden főzés után tisztítsa meg a tömítést szivaccsal és mosogatószerrel. Helyezze vissza megfelelően a nyílásba.
Ha hagyományos kuktája van, óvatosan tisztítsa meg a tömítés látható részét és az edény szélét.
Mi a legjobb módja a kuktám tisztításának, ha megsötétedett?
Az alumínium modellek esetében ismételje meg az „első használat” műveleteit szódabikarbónával (lásd a használati útmutatót). A rozsdamentesacél modellek esetében dörzsszivaccsal és speciális rozsdamentesacél-tisztítóval tisztítsa meg a serpenyőt. Soha ne használjon fehérítőt.
Mikor kell lecserélnem a tömítést?
A tömítést évente kell cserélni. Ha a kuktában nem keletkezik nyomás, vagy gőz szivárog a fedő körül, ellenőrizze, hogy megfelelően van-e a helyén a tömítés.
A tömítés cseréje a fedőrögzítő pánttal rendelkező modellek esetében (kuktafazék, hagyományos kukta vagy Actua):
Távolítsa el a régi tömítést és győződjön meg rőla, hogy a tömítés helye tiszta. Helyezze a régi helyére az új tömítést és ujjaival megnyomva illessze a helyére. A tömítés sérülésének elkerülése végett a művelethez ne használjon semmilyen tárgyat.
A tömítés cseréje a többi modell esetében:
Távolítsa el a régi tömítést és helyezze a helyére az újat.
Hogyan spórolhatok tárolóhelyet a kuktámmal?
Fordítsa el az edény fedelét. Ha a modell lehetővé teszi, fordítsa le a fogantyúkat.
El kell mosnom a fedél tömítését?
Igen, javasoljuk, hogy a főzést követően mindig tisztítsa meg szivaccsal és mosogatószerrel a fedél tömítését, a kivehető tömítéssel rendelkező modelleknél pedig a tartót is.
A kivehető tömítéssel rendelkező modelleknél, győződjön meg róla, mielőtt visszahelyezi a tömítést, hogy a „fedél felőli oldal” felirat van a fedéllel szemben.
Modelltől függően hogyan tisztítsam meg a kukta időzítőjét?
Soha nem tegye mosogatógépbe és ne tartsa csap alá, mivel nem vízálló.
Soha ne használjon oldószereket.
Használjon tiszta száraz ruhát.
Hogyan ellenőrizhetem a szelepeket?
Minden használat előtt ellenőrizze, hogy a szelepek nincsenek-e elzáródva. Az ellenőrzés elvégzéséhez tekintse meg a kukta modelljének megfelelő ábrákat.